Osteopatia

Hoidolla voidaan estää ja hoitaa sairauksien etenemistä tasapainottamalla hermotoimintaa, aineenvaihduntaa, koko kehon ryhtiä ja liikkuvuutta.

Osteopatia

Klassinen osteopatia on kokonaisvaltainen hoito, jossa pyritään lisäämään kehon aineenvaihduntaa ja elinvoimaa. Sillä voidaan estää ja hoitaa sairauksien etenemistä tasapainottamalla hermotoimintaa, aineenvaihduntaa, koko kehon ryhtiä ja liikkuvuutta. Hoito sopii kaikenikäisille.

Jos pienikin osa kehosta toimii huonosti,
se häiritsee kehon kokonaisuuden toimintaa

Kehon rakenne: luut, nivelet, nivelsiteet, jänteet, sidekudokset, kalvot, lihakset, sisäelimet ja rauhaset muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden. Kaikki muutokset näiden rakenteiden toiminnassa häiritsevät hermoviestintää, verenkiertoa, immuunipuolustusta ja aineenvaihduntaa aiheuttaen jännityksiä ja lukkiumia sekä altistaen sairauksille.

Jokainen häiriö selkärangan alueella heikentää sisäelinten toimintaa ja aiheuttaa häiriöitä mm. ruoansulatuksessa tai suoliston toiminnassa, verenkierrossa, lymfakierrossa ja energiatasolla. Tästä seuraa vitaalitason ja puolustusmekanismin heikkeneminen, joka johtaa muihin kehon ongelmiin, kuten lihasten, nivelsiteiden ja nivelten kiputiloihin. Kun rangassa on virheellisiä toimintamalleja, ryhtimuutoksia tai kireitä, liikkumattomia niveliä, liikkuvuus, ryhti ja sitä kautta syvien lihasten toiminta häiriintyy.

Keholla on kyky parantaa itse itsensä,
kun annamme sille mahdollisuuden

Mobilisaatiomenetelmillä halutaan korjata ensin häiriintyneen nikaman tai nivelen toiminta. Osteopatialla vaikutetaan rytmisellä liikkeellä ensin ongelma-alueen aineenvaihduntaan, saadaan kuona-aineet poistumaan ja puhdasta, ravinteikasta verta alueelle. Näin paraneminen alkaa sisältäpäin ja saadaan pitkäaikaisempi ja pysyvämpi apu hoidettavalle. Hoito tähtää elinvoiman lisääntymiseen ja kehon omien säätely- ja paranemismekanismien voimistamiseen.

Vauvan koliikkiin apua osteopatiasta?

Vauvan itkiessä epätavallisen usein tai kauan, saattaa syynä olla koliikki. Syynä voi olla ennen syntymää, synnytyksen aikana tai synnytyksen jälkeen kehittynyt ongelma. Muita oireita ovat usein ilmavaivat ja vatsan toimintahäiriöt. Koliikki-itku on parkuvaa ja raivoisaa. Vauva vetää jalat kippuraan tai jännittää vartalon suoraksi ja koko keho menee kramppiin.

Osteopaatti tutkii vauvan ja laatii sitten yhdessä vanhempien kanssa hoitosuunnitelman. Hoito tähtää ongelman selvittämiseen ja on kokonaisvaltaista käsittelyä. Vanhemmat ohjataan jatkamaan hoitoa kotona. Toivottu tulos saavutetaan 2-4 hoitokerralla.

Varaa aika

Copyright © Fysiokeskus Itäkunto. Tietosuojaseloste. site by MXR